4
قالب سکه های تقلبی
سلام دوستان خسته نباشید
این سکه 500 تومانی ها تقلبی هستن, اگر دقت بیشتری میکردند از کیفیت سکه های ضرب شده در بانک مرکزی بهتر در میومد :)

نکته ای که برام جالب و سوال شده طراحی این سکه هست .سکه چون از جنس اهن هست و نور منعکس کرده در عکس کیفیت مناسبی نداره ,
با این حال کسی که سکه تقلبی میزنه سعی میکنه تا حد ممکن به نسخه اصلی شباهت داشته باشه نه اینکه روی سکه مربوط به یه سکه و پشت سکه قالب دیگه ای , که این موضوع خودش باز سوالهای زیادی پیش میاره که چطور طرف دو قالب مختلف داشته.با این حال اگه به طراحی سکه دقت کنید طراحی قالب خیلی خوب هست روی سکه اگه در ضرب و جنس سکه مشکلی وجود نداشت تشخیص تقلبیش کاملا سخت میشد پشت سکه طرح خیلی منظم و دقیق حتی نازکترین خطوط هم با سکه اصلی یکی هست, و هیچگونه ضخامت غیر طبیعی وجود نداره ,در تشخیص سکهای تقلبی از اصل ضخامت و حروف خیلی میتونه کمک کنه مخصوصا حرف ه ولی در جمله بارگاه حضرت معصومه دقیقا مثل سکه اصلی هست یا شاخهای گندم که با سکه اصلی مو نمیزنه و یا میله پرچم و پرچم گنبد که از نظر سایز با سکه اصلی برابر هست و بعد میلهای پرچم منارها طراحی نشده !!! انگار طراح از قصد بخشهایی رو طراحی نکرده تا معلوم بشه سکه تقلبی است (اگه طراحی وجود داشته باشه) !!
و مواردی دیگه ای در طراحی سکها تقلبی چه در این سکه و سکه تقلبی که عکسش در سایت بود اشاره نمیکنم چون خودتون صاحب نظر هستید و بهتر از من تازه کار میتونید تشخیص بدید.

عکس سکه تقلبی در سایت دیدم که کیفیت عکسش از عکس که من گرفتم بهتر هست و متفاوت بودن سکه فرقی در سوالها ایجاد نمیکنه حتی در سوال سوم که ضرب بر روی اهن کم هزینه تر تموم میشه اینجا هم باید در نظر بگیریم از پولک سکه ای استفاده شده که هزینه خرید شش و ذوب و برش و... نداشته .در کل در طرح اصلی سوالها و کلیات موضوع و حدس و گمانها تفاوتی ایجاد نمیکنه. عکس سکه اصل و تقلی پیوست میکنم


با توجه به موارد سوالی که پیش میاد
1-قالب این سکها رو چطور طراحی یا درست کردن و اگر طراحی یا درست شده چطور سکهای تقلبی قاجاری و پهلوی رو با این کیفیت طراحی نکردند و هنوز مثلا در قسمت برگها یا دم شیر و.. دچار مشکل هستند؟
2-ایا واقعا طراح قالبی وجود داشته یا اینکه نسخه هایی از قالبهای اصلی از طریقی وارد بازار شدند؟ (با توجه به اینکه واحد پول در حال عوض شدن هست )
3- ایا ضرب سکهای تقلبی از سمت بانکها و ضرابخانهای سکه وجود دارد ؟ با توجه به تغییر واحد پول و هزینه ضرب هر سکه که میدونیم از قیمت خود سکه بیشتر میشه ,ضرب سکهایی از جنس اهن(به صرفه تر) و در دست داشتن قالبهای اصلی و تغیراتی در طرح (برای رد گم کردن)که مشخص شود سکه تقلبی هست مثل ضرب با دوقالب متفاوت روی و پشت سکه؟

این موارد همه حدس و گمان هستن و طرح این سوالها برا اینه که از همه زوایا بتونیم به ضرب این نوع سکهای تقلبی نگاه کنیم.ممنون میشم جوابی , نظری, سوالی ,حدس و گمان اگه دارید بگید تا بتونیم ازین گفتگو به نتیجه ای برسیم.
تشکر
سلام مجدد.تمام مسائلی که مطرح میکنم بر پایه حدس و گمان هست و اما اگرهای زیادی در این بحث وجود داره.

اقا مهدی درباره ارور درست میگید خیلیها این کار رو انجام میدن ولی نکته ای که باید از قبل بهش اشاره میکردم اینه که سکه رو از یه سوپرمارکتی گرفتم برای همین بعید میدونم کسی سکه ارور درست کنه بعد به عناون سکه معمولی وارد چرخه بازار کنه, در مورد طرح قالبها کاملا باهاتون موافقم این همه ظرافت و دقت جای تعجب داره و در مورد دستگاهای ضرب به نکته خوبی اشاره کردید که در حرفای بعدیم بهش اشاره میکنم.همونطور که اقا ویرا گفتن این میتونه یه پیشرفت فناوری باشه و میتونیم ازین زاویه هم بهش نگاه کرد و در موردش بحث کرد,در مورد امنیت ضرابخانها نیز درست است, با توجه به صحبت هاتون و نظراتتون موضوعی به ذهنم رسید. سوالی پیش میاد برای مثال چرا سکهای کمیاب ضرب نمیشه منطقی تر نیست یک عدد سکه 500 دینار 1304 ضرب بشه به ارزش 100000000 میلیون یا تعداد 50 عدد سکه کمیاب از نوع دیگه ای تا ضرب 200000 هزار قطعه سکه 500 تومانی, در مورد دستگاها که اقا مهدی بهشون اشاره کردن هم نباید نادیده گرفته بشه چون بجز دستگاه ضرب سکه چندیدن دستگاه دیگر برای ضرب یک سکه باید باشه,باز نکته ای که پیش میاد هزینه ضرب سکه هست با توجه به قیمت بالای فلزات ایا ضرب سکه تقلبی سودآور هست؟ یک سکه 500 تومانی بجز هزینهای که در حین ضربش وجود داره فقط و فقط هزینه خود فلز نیکل با همان وزن 10 گرم نزدیک به 900 تومان میشه و اگر سایر هزینها رو حساب کنیم برای هر عدد سکه 500 تومانی تقریبا 2هزار تومان هزینه میشه. حتی اگه فلز رو آهن استفاده بشه و هزینه رو نصف حساب کنیم باز میشه 1000 تومان. حالا به حجم عظیمی که از سکهای تقلبی در بازار وجود داره نگاه کنیم در شهر کوچکی مثل همین شهر من که سکه تقلبی بسیار کم بوده اما در این مدت سه سکه تقلبی ان هم از یک سوپرمارکت پیدا کردم و یا همینطور که اقا مرتضی گفتن 50 عدد سکه تقلبی رقم پایینی نیست,که باز این سوال پیش میاد ایا منطقی هست فکر کنیم همه استانها و شهرها دارای طراحان حرفه ای قالب شدند؟یا این منطقی است بگوییم سیستم بزرگ پخش سکه ای که از قبل وجود داشته و دارد در حال ضرب و پخش سکهای تقلبی با این کیفیت بالاست ؟ این موضوع رو هم در نظر بگیرید که برای ضرب سکه و اسکناسهای واقعی(اصل) باید پشتوانه مالی وجود داشته باشد تا اجازه تولید سکه و اسکناس داده شود که با توجه به شرایط بد اقتصادی کشور و همچنین موضوعی که از قبل به ان اشاره کردم "تغییر واحد پول" در سال آینده, ایا توجیه اقتصادی برای ضرب سکه اصل آنهم با آن هزینه که برای تولید هر سکه ای میشود وجود دارد؟ یا بهتر است با داشتن این امکانات(سیستم پخش سکه و ضرابخانها) سکهای تقلبی پرسی یا با فلز ارزان قیمت مثل آهن تولید کرد؟ و این موضوع به نظر فقط سکه نیست حجم اسکناسهای تقلبی نیز افزایش یافته و همانطور که اقا مرتضی گفتند اکثر مردن به طرح سکه و اسکناس توجه ای نمیکنند و نکته جالب درباره اسکناس ها این است که برای مثال تا مردم چشمشون به اسکناسهای 50 هزاری عادت میکند و میتوانند اصل را از بدل تشخیص دهند اسکناس 50 هزار تومانی با طرح جدید وارد چرخه بازار میشود :))

فرضیها و اما و اگر های زیادی وجود دارد که شنیدنشون خالی از لطف نیست.