آیا بنظر کارشناسان محترم این تعریف برای تشخیص واریته جامع و مانع هست؟ : "هرگاه برای ادامه ضرب سکه ای قالب جدیدی تهیه شود که تفاوت جزئی با قالب قبلی داشته باشد و یا از پولکی متفاوت با پولک قبلی استفاده شود واریته ایجاد می گردد."
با سلام . به نظر من ارور ، اشتباهی هست که یک سکه به تنهایی قابل شناختن است . مثلا ارور تاریخ ، تصور بفرمایید که سکه ناصر تاریخ 1330 داشته باشد و یا مثلا وزنش قطرش و...به تنهایی گویای اشتباه است . اما واریته در قیاس با دیگر سکه های مشابه معنا پیدا میکند . مثلا عدد 3 کوچک به تنهایی در یک سکه هیچ معنایی ندارد بلکه در قیاس با نمونه 3 بزرگ معنا پیدا میکند
بنا بر این مورد پولک که اشاره فرمودید یک ارور است
و واریته ، تفاوت یا گوناگونی یک سکه در مقایسه با نمونه های دیگر در همان سال است. این تفاوت باید به اندازه ای مشهود باشد که بتوان آنرا تفکیک کرد .
و نکته دیگر اینکه لزوماً هر واریته ای از لحاظ قیمتی با نمونه های دیگر گرانتر یا ارزان تر نیست . مثلا عدد 2 در سری ریالی 1312 رضا شاه ، که قبلا هم در همین پرسش و پاسخ مطرح شد ، از لحاظ شکل ، اندازه و جای قرار گیری گوناگونی دارد . هر چند واریته است و جمع کردن واریته ها هم زیباست و لذت بخش اما لزوما گرانتر یا ارزان تر نیست . چرا که نسبت فراوانی یا کمیابی آنها تقریبا به یک اندازه است و تفاوت شان به عنوان مثال مانند پنج ریالی 1313 نیست . نه از لحاظ تفکیک به شکل کوچک و بزرگ و متوسط و نه از لحاظ کمیت
سلام دوست عزیز. خیر واریته بحثی صرفا مربوط به تقدم و تأخر زمانی نیست بلکه یک سکه می تواند از ابتدای ضرب دارای واریته باشد ؛ همچون درج حرف P برای سکه های آمریکا که ضرب فیلادلفیا هستند ، S برای نمونه های ضرب سانفرانسیسکو و D برای مسکوکات ضرب دنور که از ابتدای ضرب سکه ها لحاظ می شود و ربطی به زمان ندارد. باید توجه داشت که واریته ، تفاوتهای استانداردی هست که در نمونه های مضروب از یک نوع خاص سکه ( Coin Type ) وجود دارد و شامل انواع بسیار متعددی است. ( واژه استاندارد از آن جهت به کار رفته که میان واریته و ارور تفاوت وجود دارد ) در ضمن همیشه هم قالب عوض نمیشود ؛ مانند رقم آخر تاریخ بسیاری از سکه های احمدشاه که نه با تعویض قالب بلکه به وسیله پانچ بر روی قالب اصلی ضرب شده اند و گونه ای واریته محسوب می شوند.