2
نگاه گذرا به اسکناس
سلام
تقدیم به دوستان عزیز
بر روی اسکناس‌ها چه مضامینی چاپ می‌شود؟

بر روی اسکناس‌ها نیز اشخاص سیاسی، معنوی، درختان مقدس، لفظ، حروف و اعداد مقدس و یا مکان‌های تاریخی چاپ می‌شود. علت انتشار تصاویر حاوی نمادهای مقدس، اتصال آنها به یک قدرت ماورایی است.

جنس اسکناس‌ها از چه تنوعی برخوردار است؟

اولین بار در دوره‌ی ایلخانی، اسکناسی با عنوان چاو مبارک از جنس نوعی کاغذ متفاوت منتشر شد. اکثر اسکناس‌ها کاغذی بودند. برخی اسکناس‌ها روی پوست چاپ شده بودند که بیشتر حالت دستی داشته و به مثابه‌ی سند بودند. برخی از جنس الیاف هستند؛ برای مثال برخی اسکناس‌های موریتانی، بوتان، موزامبیک، تانزانیا، گینه بیسائو، روآندا، صحرا. معمولا کشورهایی که از درخت کمی برخوردار هستند به الیاف روی می‌آورند و اسکناس‌های الیافی، بهترین کیفیت با بالاترین کارایی هستند. برخی اسکناس‌ها نیز از جنس پلیمر و پلاستیک هستند. اسکناس‌های کشورهای هنگ‌کنگ، ایسترآیلند، پاراگوئه، مالزی، قطب شمال، قطب جنوب، کانادا و استرالیا از این نوع هستند. دنیا به سمت استفاده از اسکناس‌های پلیمری می‌رود چرا که این اسکناس‌ها از دوام بیشتری برخوردار بوده، ضد آب هستند و بهداشتی‌تر به شمار می‌آیند و چیزی را روی خود نگه نمی‌دارند.

اولین اسکناس ایران و جهان چه زمانی به چاپ رسیده است ؟

چاو نام پول کاغذی است که در دوره‌ی ایلخانیان، گیخاتوخان در شهر تبریز اسکناسی را در جهان اسلام به چاپ رساند. چاو یک قطعه کاغذ مربع شکل بود که در یک طرف آن گیخاتو و لااله الا الله محمد رسول الله منقوش و در وسط آن ارزش چاو از نیم درهم تا ده درهم درج می‌شد. عبارت "پادشاه جهان این چاو مبارک را روان گردانید تغییر و تبدیل کننده را با زن و فرزند به یاسا رسانند و مال او را جهت دیوان بردارند" نیز در آن نقش بسته بود.

اولین اسکناس جهان نیز در دودمان سونگ چین به چاپ رسید.
باتشکر