سلام دوست عزیز،
از لحاظ تاریخی سکه تون مربوط میشه به دوره کرزوس پادشاه لیدی، 550 ق.م، به وزن 4.6 گرم، جنسش هم از "الکتروم" هست که آلیاژ طلا و نقره و طبعا" زرد رنگ میباشد.
و اما اصالت این سکه؛
تشخیص اصالت سکه چکشی به چند دلیل کار ساده ای نیست، دوستمون جناب مهدوی عزیز چند وقت پیش پرسشی رو در این زمینه مطرح فرمودن که میتونین در سامانه پرسش و پاسخ مشاهده کنین.
منطقا" سکه چکشی هم مثل سکه ماشینی به مرور زمان و در در اثر کاربرد دچار فرسایش و سائیدگی میشده، جدا از اینکه فرسایش چکش و سندان ضرابخانه (به مرور زمان) هم بایستی لحاظ بشه!
بنظر من سکه چکشی نشان داده شده در تصویر میتونه "معادل بانکی سکه ماشینی" باشه، همچنانکه دوستمون جناب مهدوی هم اشاره فرمودن، بنظر بنده هم در مقایسه با تصاویر کتاب "سکه های ایران زمین" جناب شریعت زاده و کتب دیگر، در قسمت گردن شیر سکه شما، ظرافت و شکستگی بالایی مشاهده میشه، البته این مسئله دال بر تقلبی بودن سکه نیست! با فرض اینکه سکه وارد بازار نشده باشه و چکش ضرب و سندان هم نو باشن (دچار فرسایش نشده باشن) بعید نیست سکه تون اصل باشه!
بهترین راه رجوع به کارشناسی هست که بتونه قدمت تقریبی سکه رو محاسبه کنه "کارشناس باستان شناسی"
راه ساده تر بررسی متریال سکه هست که اغلب نقره سازها و طلا سازها میتونن این کار رو انجام بدن، اگه الیاژ الکتروم تائید بشه میشه گفت سکه تون اصله، چراکه تنها توجیه تولید سکه تقلبی چکشی استفاده از متریال ارزانقیمت هست!