سلام دوستان خسته نباشید
من تازه شروع به جمع کردن سکه کردم مطالب سایت خوندم و مقداری بهم کمک کرد اطلاعاتم بالا بره
شما دوستان چه کتابی رو پیشنهاد میدید که اطلاعاتم رو درباره انواع سکه, انواع ارور, اموزش جمع اوری سکه,شیوه نگهداری و.... مواردی دیگه که به بالا بردن اطلاعاتم کمک کنه پیشنهاد میدید؟
ایا این کتابی که معرفی میکنید قیمت های سکه هم داخلش درج شده؟
بهترین کار برا کسب تجربه بجز کتاب چه کارهایی هست؟
چه روشهای رو پیشنهاد میدید؟
تشکر
با سلام.
برای آشنایی با علم سکه شناسی ، کلیات مربوط به سکه و تاریخ سکه زنی در جهان و به ویژه سرزمینهای اسلامی ، دو کتاب "نخستین سکه های امپراطوری اسلام" نوشته عبدالرزاق شمس اشراق و "سکه های عثمانی : کلکسیون سکه های عثمانی بانک یاپی و کریدی" نوشته نوره پره و ترجمه علیرضا بخشعلی نژاد اصل از بهترینها هستند. در میان کتابهایی که درباره سکه های دوره معاصر و قرون اخیر تاریخ ایران نوشته شده اند، دو اثر جناب موسوی با عناوین "سکه های ماشینی قاجار" و "سکه های طلای ماشینی ایران" از بقیه بهتر هستند ؛ خصوصا برای شما که مایل به کسب اطلاعات درباره ارورها و واریته ها می باشید. در بخش معرفی مدالها، کتاب محمد مشیری با نام "نشان ها و مدال های ایران از آغاز سلطنت قاجاریه تاکنون" به رغم قدیمی بودنش ( چاپ دهه ۱۳۵۰ شمسی ) هنوز در نوع خودش اثر قدرتمندی محسوب می شود و به نظر بنده از کار خانم زینب آزمون ( تاریخ قاجاریه : نگاهی به تاریخ قاجاریه بر اساس سکه های و مدال های این دوره ) قوی تر است. همچنین سه کتاب آقای عبدالعزیز حق صفت در باب معرفی سکه های قاجار ، پهلوی و جمهوری اسلامی نیز می تواند تاحدی مفید باشد.
با سلام. داشتن آگاهی و دانش صحیح خیلی به شما در روند کارتان کمک خواهد کرد. پیدا کردن تجربه با مرور زمان به دست می آید ولی شاید موارد کلی زیر راهگشا باشد:
1- مطالعات موردی و مقالات زیادی روی سایت وجود دارد که آگاهی و بینش شما را افزایش می دهد.
2- مراجعه به کتابهای سکه ماشینی منتشر شده از دوران قاجار و پهلوی اطلاعات زیادی درباره طبقه بندی سکه ها، کمیابی و واریته ها به شما می دهد و برای هر مورد خاص تجربه بسیار خوبی است.
3- سوال از افراد خبره در موارد مورد نیاز و گرفتن مشورت کمک زیادی برای ابتدای کار خواهد بود.
4- اطلاعات موجود روی سایت سکه ها و ایران آنتیک به همراه جداول کمکی و تصویر و قیمت و فراوانی سکه راهگشا می باشد.
5- شاید در بدو امر اگر اطلاعات زیادی هنوز ندارید تمرکز بر روی یک بخش خاص مانند قاجار یا پهلوی و یا جمهوری اسلامی در اول کار بهتر باشد.
با آرزوی موفقیت
در پاسخ به بخش دوم سوال شما یعنی قیمت گذاری
سکه ها در کتابهای تخصصی باید خاطرنشان کرد که این کار زمانی مقدور است که هم ثبات قیمتی نسبی در بازار به وجود آید و هم یک کاتالوگ سکه امکان تجدید چاپ هر ساله را داشته باشد ( از لحاظ صرفه اقتصادی ) . اما اکنون که هیچ کدام از این دو فاکتور مهم وجود ندارند، عملا چنین کاری مقدور نمی باشد و کمتر کتابهایی در این زمینه
( قیمت گذاری سکه ) سراغ داریم . حتی کتابهایی که موسسه نوین فرح بخش برای قیمت گذاری اسکناس و تمبر انتشار می نماید ، اکنون دیگر کارایی گذشته را ندارند. زیرا قیمتهای پیشنهادی برای هر سال ( مانند ۱۳۹۸ ) صرفا چند ماه قابلیت استفاده را دارند و به دلیل جهش های قیمتی شدید ، منبع چندان قابل استنادی در معاملات به حساب نمی آیند و در نهایت عرف موجود در بازار و عرضه و تقاضا هست که تعیین کننده نهایی قیمت می باشد.