لطفا منتظر بمانید...

درجه بندی کمیت سکه

/numismatics-base/coin-quantity.html2016-08-30
logo
سکه ها
درجه بندی کمیت سکه600600

Persian Numismatics - درجه بندی کمیت سکه

شرکت ها و سازمان های مختلفی در دنیا وجود دارند که بطور تخصصی در زمینه مجموعه داری سکه فعالیت دارند و یکی از فعالیت های مهم آنها ارزش گذاری و تخمین قیمت می باشد. اینکه چطور آنها روی سکه قیمت گذاری می کنند برای عموم مردم شاید بصورت یک راز باقی بماند. اما دانستن اینکه چطور قیمت گذاری روی سکه انجام می پذیرد برای مجموعه داران از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. با توجه به اینکه قیمت سکه های کلکسیونی متغیر است و تغییرات بسیاری (در اکثر موارد افرایش) دارد. لازم است یک مجموعه دار از عوامل مختلف تاثیرگذار بر قیمت سکه اطلاع داشته باشد.

قیمت گذاری سکه بر سه اساس زیر صورت می پذیرد:

1. کمیّت سکه

2. کیفیت سکه

3. جنس سکه

باید به این نکته اشاره شود که قدمت سکه هیچ نقشی در ارزش گذاری آن ایفا نمی کند، مهمترین اصل در قیمتگذاری سکه کمیت آن می باشد. بعد از آن کیفیت نقش مهمی دارد، در نهایت جنس سکه تعیین کننده ارزش ذاتی فلز سکه می باشد. برای مثال سکه ای متعلق به سال جاری می باشد که جنس آن از نیکل است. به دلایلی تنها ده نمونه از این سکه وجود دارد. مطمئنا این سکه در نزد مجموعه داران از ارزش زیادی برخوردار است. دلیل آن هم مشخصاً این است که تمامی مجموعه داران علاقمند به داشتن یک نمونه از این سکه هستند. و بنا به قاعده عرضه و تقاضا، کالایی که از میزان تقاضای آن کمتر باشد، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

برای ارزش گذاری بر روی یک سکه خاص نیاز است نخست کمیّت آن را بدانید. به این منظور ما سکه ها را بر چند درجه کمیت تقسیم کرده ایم که عبارت اند از : بسیار فراوان، فراوان ، کم ، کمیاب ، بسیار کمیاب ، نایاب و بسیار نایاب.

بارزترین دلیل قرار گرفتن یک سکه در درجه های کمیت ، به تیراژ ضرب آن بستگی دارد. البته به دلایلی نظیر ذوب کردن سکه برای تولید سکه های جدید و یا نابود شدن سکه توسط مردم (برای ساخت صنایع دستی و غیره) و یا محبوبیت یک سکه خاص ، در گذر زمان می تواند درجه کمیت سکه را تغییر دهد، و سکه را از دسته فراوان به کمیاب و حتی نایاب جابجا کند.

بسیار فراوان

معمولا سکه هایی در این دسته قرار می گیرند که با تیراژ بالایی ضرب شده اند و توسط بانک جمع آوری نشده اند. معمولا فلز این سکه ها از ارزش چندانی برخوردار نمی باشد.

فراوان

این سکه ها با تیراژ بالایی ضرب شده اند و به سادگی یافت می شوند. و معمولا ارزش آنها به کیفیت و جنس سکه بستگی دارد.

کم

تیراژ ضرب نسبتا زیادی دارند و یافتن آنها سخت نیست. بیشتر مجموعه داران برای شروع مجموعه داری به سراغ این سکه ها می روند.

کمیاب

سکه های کمیاب تیراژ ضرب نسبتا کمی دارند و شرایط نیر باعث کمیاب تر شدن آنها خواهد شد. معمولا پیدا کردن این سکه ها با کیفیت بالا کار دشواری است.

بسیار کمیاب

معمولا سکه هایی که در این دسته قرار می گیرند قیمت بالای دارند، تیراژ ضرب کمی دارند و گذر زمان نیز به همان اندازه به کمیاب تر شدن این سکه ها کمک می کند. دغدغه بیشتر مجموعه داران نیمه حرفه ای ، یافتن این دسته از سکه ها است.

نایاب

بخش های خالی آلبوم بیشتر مجموعه داران حرفه ای سکه های نایاب است. تیراژ ضرب این دسته از سکه ها بسیار کم بوده و شرایط گوناگون موجب نایاب تر شدن آنها در گذر زمان خواهد شد.

بسیار نایاب

سکه های دست نیافتی و بسیار گران قیمتی هستند، تیراژ ضرب آنها بینهایت کم بوده و بیشترین شرایط برای از بین رفتن آنها فراهم بوده است. جای اینگونه سکه ها در آلبوم بیشتر مجموعه داران حرفه ای خالی می ماند.

 

سید مهدی موسوی

راهنمای سکه های ایران

www.sekeha.com

دیدگاه ها

*****
با سلام و عرض ادب فرموده دوستمون در مورد درست کردن جایی برای اظهار نظر در مورد سکه ها توسط کلکسیونر ها بسیار پسندیده بود و لذا خواهشمند است در صورت امکان حتما این کار را عملی کنید
*****
ممنون از اقای موسوی عزیز بابت این مقاله عالی و ارایه توضیحات کافی در خصوص قیمت گذاری سکه که برای مجموعه داران از اهمیت بالایی برخوردار است .
*****
سلام،
آیا آلبومی مشابه آنچه در عکس گذاشته اید برای فروش دارید؟
*****
سلام
چرا شما یک فروم تخصصی گفتگو در مورد سکه راه اندازی نمی کنید تا علاقمندان و کلکسیونرها در آن به گفتگو و تبادل نظر در مورد سکه و تجربیات خود بپردازند ؟

ارسال جدید

روشی برای تشخیص کاربران انسانی از ماشین‌های خودکار.
اعداد در تصویر با صفحه کلید انگلیسی (EN) وارد شود

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید، نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مقاله یا مطلب بالا ارسال کنید.